Waar komt acupunctuur vandaan?

Chinese geneeswijze

Acupunctuur is een Chinese geneeswijze die zijn bestaansrecht al duizenden jaren heeft bewezen. De oorsprong van de acupunctuur is diep geworteld in de Chinese cultuur. Vroeger werden de acupuncturisten in China betaald om het dorp gezond te houden.

Het hele lichaam

AcupunctuurBij acupunctuur wordt er veel aandacht besteed aan het hele lichaam en aan de diagnose. Er worden verschillende modellen gebruikt om tot een passende behandeling te komen. Daarom is Chinese acupunctuur zo betrouwbaar en kunnen we het op heel veel gebieden toepassen.
Na China begon men ook in Japan met acupunctuur. Dit gebeurde aan de hand van de klassieke Chinese geschriften. Na uitgebreide studie hebben ze in Japan een eigen invulling gegeven aan de Chinese acupunctuur.

Blinden

Aan het eind van de 19e eeuw waren er meerdere stijlen ontwikkeld dan oorspronkelijk in China. Zo ontstond rond 1930 de stijl ‘Toyohari’, een stijl die door blinden werd ontwikkeld en beoefend. Tot op de dag van vandaag zijn massage en acupunctuur die zijn toegepast door blinden, de meest toegepaste vorm van geneeskunst in Japan.

Kinderen

Een andere opmerkelijke stijl die ontwikkeld is, is ‘Shonishin’, die speciaal voor kinderen gebruikt wordt. ‘Shonishin’ is aangenaam en eenvoudig, hierdoor kan acupunctuur worden toegepast op en speelse manier, met uitstekend resultaat.

Energie en balans

De traditionele Oosterse geneeswijze ziet het lichaam als een geheel dat opgebouwd is uit energie. Deze energie stroomt door meridianen (onzichtbare banen) met daarop punten. Die punten worden gebruikt in een acupunctuurbehandeling. In de meridianen stroomt de energie volgens een vast patroon waarbij Yin en Yang in elkaar overgaan, elkaar voeden en in balans houden.

Door diverse oorzaken kan deze energie uit balans raken. Dit uit zich in stagnatie, een overschot of tekort van een bepaalde energie. Op deze wijze ontstaat disbalans en dus een klacht. De acupuncturist maakt van deze energieën gebruik om balans te creëren, zodat het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt aangesproken. En de klacht vermindert.

Reggie Jansen
Elizabeth Wolffstraat 1
2806 PJ Gouda

06-14185038

info@acupunctuurreggiejansen.nl

KvK 24410167

Locatie

De Goudse praktijk
Elizabeth Wolffstraat 1
2806 PJ Gouda

Ingang parkeerterrein:
tegenover Tweede Kade 78