Consult

Wat u moet weten over het consult

Wanneer u interesse hebt in een acupunctuurbehandeling, nodig ik u van harte uit om contact met mij op te nemen. Nadat we een afspraak hebben gemaakt, bent u van harte welkom in De Goudse Praktijk te Gouda. Graag leg ik u uit hoe een consult eruit ziet.

Een consult

Hartelijk welkom in mijn praktijk. U stapt binnen in de wachtruimte en kunt plaatsnemen. Vanaf het moment dat we kennismaken, begint de observatie en diagnose.

Gesprek

Na de eerste kennismaking, maak ik een begin met de diagnosestelling. Allereerst luister ik naar u als u mij vertelt waarvoor u komt. Daarna volgt er een aantal vragen over belangrijke normale dagelijkse dingen zoals: uw stoelgang, voeding, slaap, werk, medicijngebruik (en bij vrouwen: de menstruatie).

Palpatie

Op basis van naar voren gekomen aandachtspunten, voel ik een aantal punten op het lichaam om te kijken of die wel of niet gevoelig zijn. Ook worden verschillende meridianen (energiebanen) gevoeld om een eerste indruk te krijgen van de energiebalans.

De Hara = buik

Belangrijk in de diagnose is de buik. Binnen de acupunctuur geloven we dat de buik een landschap is van vorm, kleur en structuur. Ook de temperatuur is belangrijk. Afhankelijk van wat te zien en te voelen is, vertelt het iets over de energiebalans in uw lichaam.

De Oosterse pols

De volgende stap is het voelen van de pols. In de Oosterse geneeswijze stelt men mede diagnose door het voelen van de pols op zes posities. Indrukken waar ik naar voel zijn bijvoorbeeld: snelheid, kracht, diepte, karakter en kwaliteit.

Behandeling

Nadat ik het geheel heb samengevat, leg ik u uit wat ik geconstateerd heb en doe ik een voorstel van behandeling. De behandeling zal bestaan uit acupunctuur, aangevuld met ooracupunctuur of een mix hiervan. Ook werk ik in de behandeling indien nodig met kruiden op de huid of een warmtelamp. Als er spierklachten zijn, zal ik de spieren misschien masseren. In het verloop van de behandeling werk ik sterk vanuit mijn gevoel en zal ik, waar nodig, aanpassingen doen ten bate van de behandeling. Het tussendoor controleren van de Oosterse pols geeft een goed beeld over de voortgang van de behandeling en dient dus als controle gedurende de behandeling.

Als aanvulling geef ik u eventueel voeding en lifestyle adviezen.

Reggie Jansen
Elizabeth Wolffstraat 1
2806 PJ Gouda

06-14185038

info@acupunctuurreggiejansen.nl

KvK 24410167

Locatie

De Goudse praktijk
Elizabeth Wolffstraat 1
2806 PJ Gouda

Ingang parkeerterrein:
tegenover Tweede Kade 78