Acupunctuur voor kinderen

Acupunctuur voor kinderen

Kinderen kunnen veel baat hebben bij behandeling door middel van acupunctuur.

Gemoedelijk

De Japanse stijl in acupunctuur voor kinderen heet ‘Shonishin’. Deze manier van acupunctuur kenmerkt zich door een basisbehandeling van tappen en strijken op een zeer gemoedelijke manier. Door deze onschuldige vorm van behandelen is acupunctuur voor iedere leeftijd toegankelijk en dat maakt veel medicijngebruik overbodig. 

Acupunctuur-voor-kinderen-in-gouda

‘Shonishin’ is ongeveer 300 jaar geleden ontwikkeld in Japan en is ontstaan vanuit andere stijlen. Het is op dit moment een veel toegepaste vorm van acupunctuur bij kinderen.

Om dit toe te passen heeft men in de loop van de tijd allerlei instrumentjes gemaakt om over het hele lichaam de energie in de meridianen te bewegen. Deze instrumentjes van hoogwaardige materialen (brons, zilver en goud) zijn veelal stomp en worden zo gehanteerd dat het voor uw kind pijnloos is en prettig aanvoelt.

Diagnose

De diagnose bij jonge kinderen wijkt iets af van die bij volwassenen. Vragen worden gesteld aan de ouder(s) en zo mogelijk aan het kind. En de diagnose op het lichaam vindt op een speelse manier plaats. Energie bij kinderen beweegt snel, zij reageren daardoor ook sneller op een behandeling dan een volwassene. Dit zien we dan ook vaak terug in de reactie op de behandeling.

‘Shonishin’ wordt toegepast bij kinderen van een paar maanden tot ongeveer 12-jarige leeftijd. Naarmate een kindje ouder wordt, komen er ook aspecten van ‘Toyohari’ (de behandeling voor volwassenen) in de behandeling voor.

‘Shonishin’ wordt onder andere veel gebruikt bij onderstaande klachten:

  • Slecht slapen
  • Veel huilen / driftbuien
  • Huidklachten
  • Astma en bronchitis
  • Buikklachten (constipatie / diarree)
  • Bedplassen
  • Zwakke constitutie (veel ziek)
  • Achterstand in ontwikkeling
  • Ontstekingen (amandelen, oor en holten)
  • Misselijkheid en overgeven

De behandeling kan soms, na uitleg, deels door de ouder(s) thuis worden uitgevoerd.
Een behandeling kan worden aangevuld met een ‘verblijfballetje’ op een acupunctuurpunt. Deze blijft enige tijd zitten met een pleistertje. Op deze wijze is er dus druk op dat punt, en daarmee wordt de behandeling ondersteund.

Informeer gerust of acupunctuur ook kan helpen bij andere aandoeningen.

Reggie Jansen
Elizabeth Wolffstraat 1
2806 PJ Gouda

06-14185038

info@acupunctuurreggiejansen.nl

KvK 24410167

Locatie

De Goudse praktijk
Elizabeth Wolffstraat 1
2806 PJ Gouda

Ingang parkeerterrein:
tegenover Tweede Kade 78